Ekskurzija v Gradec in čokoladnico

Vabimo vas, da se v soboto, 20. decembra, udeležite ekskurzije v Gradec in čokoladnico.
Odhod iz Kranja v dopoldanskih urah. Odpeljali se bomo proti Mariboru in Gradcu. V predmestju Thal se bomo ustavili pri nenavadni cerkvi sv. Jakoba, ki je po futuristični in zelo nenavadni obnovi doživela nasprotujoče si odzive.

Čokoladnica Zotter
Vožnja naprej do mesteca Riegersburg. Nad njim se dviguje mogočno grajsko poslopje, namen našega postanka bo obisk čokoladnice Zotter. V svoje čokoladne produkte so vložili ogromno raziskovalnega in eksperimentalnega dela. Njihovi izdelki, ki vsebujejo sestavine, za katere se zdi, da nikakor ne morejo biti del čokolade, so božanskega okusa. V svoji ponudbi imajo tudi lične darilne programe, s katerimi boste lahko prijetno presenetili svoje najbližje. Seznanili nas bodo tudi z načinom dela in raziskovanja, vendar nam prav vseh skrivnosti ne bodo razkrili, njihove sladke dobrote pa boste lahko tudi poskusili.

Gradec
Po ogledu sledi vožnja do Gradca (Graz). Mestno jedro, ki je vključeno v Unesco, z mogočnimi fasadami mestnih hiš iz različnih obdobij, skriva marsikatero zanimivost in pripoveduje številne zgodbe. Ogled bomo začeli na glavnem trgu z mestno hišo, od tu pa ulice in uličice vodijo do frančiškanske cerkve, deželne hiše, mestne farne cerkve, katedrale, mimo številnih muzejev in pomembnih kulturnih stavb. Nikakor ne smemo spregledati Urinega stolpa, ki je simbol mesta in se mogočno dviga nad starim jedrom.

Postanek nam bo ponudil možnost, da kakšno skrivnost praznično okrašenega mestnega jedra odkrijemo tudi sami ter opravimo še zadnje božične nakupe daril. Okoli 20.00 ure odhod iz mesta in vožnja proti Sloveniji.

Prijava
Cena ekskurzije znaša 40 EUR in vključuje prevoz s turističnim avtobusom, zunanje oglede po programu, ogled čokoladnice Zotter po programu Schoko Genuss Tour, pokušina, vodenje in organizacijo izleta. Prijavite se lahko s plačilom celotnega zneska v referatih šole B&B, najkasneje do 12. decembra. Na izlet lahko povabite tudi vaše družinske člane ali prijatelje!