Ekskurzija - Salzburg

Vabimo vas, da se v soboto, 7. decembra, udeležite ekskurzije v Salzburg


Red Bull Hangar-7
Pot nas bo v zimskem jutru vodila proti Solnograški in najprej do Salzburga. V predmestju se bomo ustavili v Red Bullovem hangarju. Hangar 7, je pravi arhitekturni in oblikovalski presežek. V njem so razstavljena številna letala (med drugim: Lockheed P-38 Lightning, B-25J Mitchell, Chance Vought F4U-4 „Corsair“, DC-6,…) in helikopterji (edini civilni BO 105, Bell Cobra,…), dirkalniki (Formula 1, Indy,…) in motocikli. V njem je na ogled tudi obleka in oprema Felixa Baumgartnerja, s katero je prečkal angleški kanal ter skočil z višine 39.045 metrov in dosegel hitrost 1.342 km/h.


Salzburg
Nato se bomo odpeljali v mesto. Ogled Salzburga; sprehodili se bomo po mestu in naše raziskovanje pričeli pri Kapiteljski cerkvi in se mimo istoimenskega trga ter stolnice podali do Mozartovega spomenika. Po Židovski in Žitni ulici bomo prispeli do skladateljeve rojstne hiše, kjer so na ogled vsa tri nadstropja. Pri cerkvi Sv. Sebastjana se nahaja pokopališče in grobnica družine Mozart. Mimo Mirabella, ki je tudi eno izmed prizorišč poletnega festivala in Mozarteuma, kjer uprizarjajo Čarobno piščal, bomo prispeli do skladateljeve stanovanjske hiše. Z vzpenjačo se bomo dvignili do salzburške trdnjave in si jo ogledali. Spust nazaj v mesto.
Prosto za nakup kakšne znamenite kroglice. Romantičen sprehod po okrašenih mestnih ulicah, postanek na glavnem mestnem trgu s stojnicami, od koder prihaja omamen vonj slaščic in toplih napitkov, ogled mestnih znamenitosti in vabilo v toplo kavarno bodo naredili predpraznični decembrski dan poseben. Naj bo tudi za vas! Odhod iz mesta je predviden ob 18.00 uri, prihod domov pa v večernih urah.


Prijava
Cena ekskurzije znaša 40 EUR in vključuje prevoz s turističnim avtobusom, zunanje oglede po programu, ogled Hangarja 7, povratno vožnjo z vzpenjačo do trdnjave, vstopnino v trdnjavo, vstopno takso za mesto Salzburg, vodenje in organizacijo izleta. Prijavite se lahko s plačilom celotnega zneska v referatih šole B&B, najkasneje do 2. decembra. Na izlet lahko povabite tudi vaše družinske člane ali prijatelje!